Cuarto Acto


Una mirada crítica
abril 17, 2009, 12:40 pm
Filed under: Audiovisual | Etiquetas: , , , , ,

 

http://mediastorm.org/ és una plataforma virtual amb l’objectiu de difondre documentals de projectes socials que no es publiquen normalment per altres mitjans. La metodologia de la pàgina és ben senzilla. Al entrar a la pàgina se’ns ofereix diverses opcions a veure i al clicar a una d’aquestes s’obra un menú a dalt on podem escollir entre la varietat de temàtiques que hi ha. Aquesta gamma es va renovant amb el pas del temps, substituint uns reportatges per uns altres. Les peces fan una fusió entre el fotoperiodisme, la interactivitat, la animació d’àudio i vídeo i tot amb una bona dosis de compromís social. . 

1976 és un fotomuntatge musical des del que viatgem per la quotidianitat de Cuba, un país on el comunisme l’ha inundat de propaganda i marginalitat. Vull destacar aquest vídeo ja que m’ha impactat que, en el mateix espai on podem veure documentals sobre la drogoaddicció, el tràfic il·legal de pells i altres temes menys impactants, trobem un videoclip utilitzat per a la difusió de la cançó de RJD2: 1976. Tot hi així no és un videoclip comú ja que en ell hi ha incorporat el rigor social que caracteritza la pàgina. Gracies al vídeo ens traslladem als barris de Cuba. Veiem com es mescla la més pura urbanització amb les terres del camp. Amb la ja típica felicitat cubana, els personatges del vídeo ens mostren la seva constant lluita per a viure dignament entre la marginalitat a la que viuen. El vídeo ens mostra aquesta fusió entre vida diària i lluita constant sense deixar de banda que estem a Cuba, seu de la manipulació política amb exagerat propagandisme. El més impactant de les imatges, però, són la capacitat de tridimencionalitat que tenen. T’absorbeixen d’una manera inexplicable i quant entres en una escena, aquesta canvia per complet amb una magnífica transició i et trobes envoltat per un altre espai.

Entre els personatges hi podem veure tant nens, treballadors de la construcció, camperols que suen per tirar endavant l’alimentació, la rutina diària de homes i dones que viuen als guetos o inclús una dona en el dia del seu casament. El color és infinitament perfecte. La perfecta medició de la llum, la intensitat de la tonalitat de colors i el contrast en el punt just fan que les imatges tinguin un encant inexpressable.

No és una obra impactant, no et fereix la sensibilitat, no et fa plorar, però s’ha de reconèixer el gran mèrit de crear una obra així, capaç de fer que puguis veure la peça una vegada redera d’una altre sense que això suposi cap tipus d’esgotament.

Com a conclusió dir que tot i estar integrat juntament amb la canço de 1976, la lletra parla sobre l’encant d’estabul (morena i amb ulls negres), però fàcilment es podria adaptar amb les imatges que veiem, a Cuba. 

Anuncios

Dejar un comentario so far
Deja un comentarioResponder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %sA %d blogueros les gusta esto: