Cuarto Acto


El Salò de l’Ensenyament: mercantilisme educatiu
abril 1, 2009, 6:02 pm
Filed under: Crítica | Etiquetas: ,

salo1El Salò de l’ensenyament va arribar a la seva 20a edició sense massa novetats. La fira educativa més important de Catalunya va ser el punt d’orientació dels més de 70.000 visitants que s’hi van acostar, batent d’aquesta manera un nou record d’assistència.  El projecte seguia sent quelcom necessari per a la visió perduda de l’estudiant, que ha de decidir el seu futur en escassos anys, per no dir mesos. Per a complir aquestes expectatives, les universitats i altres centres educatius oferien el seu ventall d’alternatives per a captar el interès dels visitants.

salo2

A partir de dimecres a les 10 del matí, les escoles aprofitaven l’event per portar als alumnes d’excursió. Alumnes de batxillerat indecisos i preocupats, i alumnes de la ESO amb més interès per omplir la seva bossa de bolígrafs que per saber a que dedicaran la resta dels seus anys.  
A partir del cap de setmana, el perfil de visitant variava i l’espai s’omplia de pares preocupats per la professió del seu fill fins a punts tan extrems de trepitjar la seva vocació.

Passejant pel pavelló número 2 de la Fira de Montjuic, rere estands conscientment dissenyats, el personal dels centres informaven dels estudis que s’oferien. Personal majoritàriament format per estudiants del propi centre, que es malaguanyaven el sou treballant les 9 hores que el Salo romania amb les portes obertes sota un contracte de becari. Tot i l’esforç de mostrar la seva cara més amable, els expositors no deixaven de ser empreses en competició per atraure futurs consumidors. De tant en tant es podia veure com alguna universitat promovia el seu producte a base de criticar el producte del competidor. Per ajudar a la mercantilització de la educació, els futurs clients feien cues interminables a les taquilles per a obtenir via lliure per les instal·lacions. Estar informat sobre el teu futur costa 4,5 euros, preu que ha augmentat amb els anys. Però una cosa és segura, del Salò de l’Ensenyament es surt amb vocació, ja que sinó trobes el que vols estudiar, l’exèrcit t’esperarà en la seva parada protegida per els cossos de seguretat.

Anuncios

Dejar un comentario so far
Deja un comentarioResponder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %sA %d blogueros les gusta esto: